Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща между областният управител и заместник директора на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Бурджиев

09 февруари 2011 15:45,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1538
снимка

Днес, 9 февруари 2011 г. /сряда/, в областна администрация Сливен се състоя работна среща между областният управител на област Сливен г-н Марин Кавръков и заместник директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Стефко Бурджиев.

Днес беше извършено обследване на обекти засегнати от екстремални природно климатични въздействия в общините Сливен, Нова Загора и Котел. Целта е да бъде реализиран превантивен и постави началото на последващ контрол на процеса на подпомагането и възстановяването от природни бедствия. Това е основна политика на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

Бяха посетени всички финансирани досега обекти и направена оценка на извършените дейности.

Акцент в обследването беше подготовката на пакетните документи изискуеми по смисъла на правилника за организация и дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, чийто председател е министър Цветан Цветанов.

Особен акцент беше поставен върху обществената значимост на обектите, тяхното състояние и възможностите за възстановяване, като се търсиха варианти за икономически целесъобразни решения, които ще доведат до обществени, социални и културни ползи за местните общности.

В резултат на направената проверка и направените препоръки, гражданите на общините Сливен, Нова Загора и Котел биха могли да очакват на предстоящото в началото на месец март заседание на комисията, подкрепа за възстановяване на следните обекти:

Община Нова Загора- Ремонт на покривната конструкция на читалищната сграда на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870”, ремонт на засегнатата покривна конструкция на читалището в с. Кортен и възстановяване на сградата за социални дейности в с. Садиево.

Община Сливен – Проект за заскаляване и укрепване на магистрален водопровод в кв. „Комлука” до бензиностанция „Лукойл”. Превантивно почистване и възстановяване на профила на Аблановска река, реконструкция на 3 броя пасарелки и възстановяване на енергогасителя в района на новоселски мост. И възстановяване на път общинска собственост чрез укрепване на активно срутище в м. „Туида”.

Община Котел – Укрепване на свлачище на местен път гр. Котел – м. „Чукарите” и укрепване на ерозирал скат, вследствие оводняване в с. Малко село, община Котел.

Част от обектите ще бъдат финансирани и от заделения ресурс по превенция на застрашени обекти.

При съвестно и точно изготвяне на проектите и количествено стойностните сметки, очаквания обем на държавната помощ от комисията се очаква да възлезе на около 1 200 000 лв., което означава помощ за общините в състояние на финансова и икономическа криза. Това ще е шанс за подпомагане на местния бизнес и осигуряване на нови работни места при извършването на строителните дейности по финансираните проекти.

Снимки

снимкаснимка