Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща между областният управител и заместник директора на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Бурджиев

09 февруари 2011 15:45,
Излъчване: Област Сливен преди 13 години, брой четения: 1554
снимка

Днес, 9 февруари 2011 г. /сряда/, в областна администрация Сливен се състоя работна среща между областният управител на област Сливен г-н Марин Кавръков и заместник директорът на Главна дирекция пожарна безопасност и защита на населението комисар Стефко Бурджиев.

Днес беше извършено обследване на обекти засегнати от екстремални природно климатични въздействия в общините Сливен, Нова Загора и Котел. Целта е да бъде реализиран превантивен и постави началото на последващ контрол на процеса на подпомагането и възстановяването от природни бедствия. Това е основна политика на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане.

Бяха посетени всички финансирани досега обекти и направена оценка на извършените дейности.

Акцент в обследването беше подготовката на пакетните документи изискуеми по смисъла на правилника за организация и дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет, чийто председател е министър Цветан Цветанов.

Особен акцент беше поставен върху обществената значимост на обектите, тяхното състояние и възможностите за възстановяване, като се търсиха варианти за икономически целесъобразни решения, които ще доведат до обществени, социални и културни ползи за местните общности.

В резултат на направената проверка и направените препоръки, гражданите на общините Сливен, Нова Загора и Котел биха могли да очакват на предстоящото в началото на месец март заседание на комисията, подкрепа за възстановяване на следните обекти:

Община Нова Загора- Ремонт на покривната конструкция на читалищната сграда на НЧ „Диньо П. Сивков - 1870”, ремонт на засегнатата покривна конструкция на читалището в с. Кортен и възстановяване на сградата за социални дейности в с. Садиево.

Община Сливен – Проект за заскаляване и укрепване на магистрален водопровод в кв. „Комлука” до бензиностанция „Лукойл”. Превантивно почистване и възстановяване на профила на Аблановска река, реконструкция на 3 броя пасарелки и възстановяване на енергогасителя в района на новоселски мост. И възстановяване на път общинска собственост чрез укрепване на активно срутище в м. „Туида”.

Община Котел – Укрепване на свлачище на местен път гр. Котел – м. „Чукарите” и укрепване на ерозирал скат, вследствие оводняване в с. Малко село, община Котел.

Част от обектите ще бъдат финансирани и от заделения ресурс по превенция на застрашени обекти.

При съвестно и точно изготвяне на проектите и количествено стойностните сметки, очаквания обем на държавната помощ от комисията се очаква да възлезе на около 1 200 000 лв., което означава помощ за общините в състояние на финансова и икономическа криза. Това ще е шанс за подпомагане на местния бизнес и осигуряване на нови работни места при извършването на строителните дейности по финансираните проекти.

Снимки

снимкаснимка