Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Народните представители от ГЕРБ внасят предложение за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта

16 февруари 2022 12:12, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 2 години, брой четения: 626
-------

Народните представители от ГЕРБ от област Сливен Десислава Танева и Мария Белова внасят предложение, между първо и второ четене на Бюджет 2022, за финансиране от държавата на 10 проекта в Сливен и областта.

Това са проекти, които са изключително важни за жителите на нашата област, каза Мария Белова и допълни, че бюджетите на общините са крайно недостатъчни, за да реализират мащабните проекти с местни приходи, затова държавата трябва да помогне.

За община Сливен са необходими средства за изграждане на кръгови кръстовища на булевардите "Панайот Хитов" и "Стефан Стамболов", както и на булевардите „Бургаско шосе“ и „Илинденско въстание“. Финансирането е необходимо и за изграждане на улица между булевардите "Бургаско шосе" и "Хаджи Димитър", както и в Индустриална зона на Сливен. Необходим е основен ремонт и на вече съществуваща улица в Промишлена зона. „Изграждането на кръгови кръстовища, на нови улици и ремонт на вече съществуващи, ще доведе до сериозна промяна в комуникацията в града и намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия“, коментира Белова.

Проектите на Община Котел, за които се иска финансиране са рекултивация на депото за твърди битови отпадъци и основен ремонт на пътя за с. Жеравна. „С приемането на предложените промени в бюджета ще се даде възможност Общината да рекултивира старото депо, което се ползва повече от 50 години. А рехабилитацията на общинския път е от изключително значение за развитието на община Котел. Село Жеравна е най – големия туристически резерват на територията на България. Ежегодно е посещавано от над 150 000 туристи. В летните месеци, особено около провеждането на традиционния фолклорен фестивал, настоящата пътна инфраструктура не е пригодена за такъв интензивен поток“, обясни народният представител.

За община Твърдица ще се очаква държавно финансиране за реконструкция и рехабилитация на три основни пътни артерии в общината, които свързват най-големите населени места в региона.

„Общините нямат достатъчно собствени средства, особено през тази година, когато заради скъпия ток, издръжката нарасна драстично. Надявам се, че колегите в Народното събрание и правителството ще се отнесат с разбиране за решаването на важните проблеми на гражданите и бизнеса в региона, и ще подкрепят нашето предложение на второ гласуване“, заяви Мария Белова.