Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Молебен за мир бе отслужен в Сливен

02 март 2022 15:17,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 364
отец Евгений

Молебен за мир бе отслужен на 2 март в катедралната църква „Свети Димитър“ в Сливен от отец Евгений Янакиев, предстоятел на храма. Той прочете молитва и отправи пожелания да спрат безредиците, кръвопролитията и войната.

 

Служението е извършено по молба на Обществения съвет за сътрудничество с българите от Бесарабия и Таврия, във връзка с трагичните събития в Украйна, съобщи председателят на съвета Иван Иванов. „Всички сме силно разтревожени от тази братоубийствена война. Дълбоко съпреживяваме страданията и ужаса на обикновените хора, сред които са и наши сънародници. Молим се за мир“, каза Веселин Вълчев. Областният управител, заместничката му Пепа Генчева, председателят на общинския съвет Димитър Митев, зам. кметът на община Сливен Стоян Марков, граждани и представители на украинската общност в Сливен присъстваха на молебена.

Снимки

Веселин Вълчев, областен управител на област СливенИван Иванов, председател на обществения съвет, и зам.областният управител Пепа ГенчеваПредседателят на ОбС Димитър Митев и зам.кметът Стоян МарковПредставители на украинската общност, приятели на българите в УкрайнаМолитвата на отец Евгений