» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Откриха STEAM център в СУ „Константин Константинов“ - Сливен

18 March 2022 15:42, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 468
---

В СУ „Константин Константинов“ - Сливен отвори врати на дългоочакваният STEAM център (наука, технология, инженерство, изкуство и математика) – „Планета ЦЕРН“. С това събитие се поставя началото на празничните мероприятия по повод патронния празник на училището. Откриването се състоя днес 18 март, в навечерието на Първа пролет и Деня на водата. Сред гостите на събитието беше заместник-кметът Стоян Марков, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев.

 

"Нашата „Планета ЦЕРН“ е създадена с много желание и всеотдайност от страна на целия екип на училището ни. Проектът бе финансиран от Министерството на образованието и науката по Национална програма "Изграждане на училищна STEM среда". Общата му стойност е около 350 000 лева.

Центърът за експерименти, роботика и наука (ЦЕРН) ще даде възможност на учителите да представят учебните предмети в реален аспект, да мотивират учениците да експериментират и учат с желание.

Иновативната среда е най-важният подарък за училището, защото ще даде на учениците любов към ученето", каза директорът на училището Весела Паскалева.

Photos

------------