» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Веселин Вълчев: Туристически район „Долината на розите“ има нужда от по-добра реклама

18 March 2022 16:17,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 308
Областният управител В. Вълчев по време на срещата

Туристически район „Долината на розите“, в който попада част от област Сливен, има нужда от добра реклама, за да привлече интереса на повече туристи, особено от съседните ни държави, заяви областният управител Веселин Вълчев след провелата се в Казанлък среща между представители на Министерството на туризма и на общините, членуващи в „Долината на розите“. „Община Казанлък, която е и център на туристическия район, създаде организация за неговото рекламиране на летище Бургас. За тези първи стъпки заслужава адмирации. Но за да бъде привлечен по-голям интерес, е добре да изработим интерактивна платформа, съдържаща подробна информация за дестинации, природни и културни забележителности, места за настаняване, атракции. Затова по време на срещата направих предложение за създаване на платформа. Туристическият район бе създаден с цел развитие на балнео и СПА туризма, културния, фестивалния, планинския и винения туризъм. Има възможности за това, но гостите от страната и чужбина трябва да разполагат с източник на информация“, заяви още областният управител. Ивайло Кожухаров, съветник на Министъра на туризма, и Катя Първанова, гл.експерт в МТ, са информирали, че дейността на туристическия район би могла да бъде финансирана чрез два действащи към момента големи европроекта. Според кмета на Казанлък Галина Стоянова, източници на средства могат да се търсят и чрез Плана за развитие.

 

На срещата са били изнесени данни за това, че вече е събрана ключовата информация по места за всички ресурси. Това е позволило да се оформят няколко туристически пакета. До момента районът обаче не е бил подпомогнат от Министерството на туризма.

 

Събитието в община Казанлък се състоя по инициатива на Министерството на туризма, за да се събере информация на място за дейността на района и да се проучат нуждите му от административна и друга помощ.

 

В Туристически район „Долината на розите“ са включени 19 общини от областите Пазарджик, Пловдив, София, Сливен и Стара Загора. Сред тях са общините Карлово, Копривщица, Павел баня, Панагюрище, Сопот. Сливенска област е представена от общините Сливен и Твърдица.

 

В срещата участва още директорът на РИМ „Д-р Симеон Табаков“ доц. д-р Николай Сираков.

 

Снимки: пресцентър община Казанлък.

Photos

Доц. д-р Николай Сираков също участва в събитието