Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Веселин Вълчев бе гост на ППМГ „Добри Чинтулов“ за 144-ия й рожден ден

22 март 2022 16:06,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 304
Областният управител В.Вълчев връчи грамоти на отличени ученици

С нови лаборатории по химия и биология, учебна зала с 30 компютърни конфигурации, нова пожарогасителна система в стария корпус, електронен звънец и нов сайт, с осъвременена визия, посрещна своя празник ППМГ „Добри Чинтулов“ в Сливен. На 22 март всички гости на училището получиха на входа малки свитъци с вписани в тях Чинтулови строфи. През т.г. гимназията чества 144 години от създаването си и 200 години от рождението на учителя и поета, чиито стихотворения и песни се знаят от поколения българи.

 

Преди разходката в новия STEM център с модерните лаборатории по химия и биология, директорката Мариана Милева съобщи, че ремонтите на стойност близо 314 хил.лева са извършени с финансиране по програма на МОН. Повече от половината бюджет, подчерта тя, е вложен в оборудването на лабораториите – апаратура за изследвания, анализи, опити, дигитални средства и друга техника, които да развиват знанията на учениците. „За да има нашето утре, трябва да има нашето днес. А то е свързано с достиженията в областта на технологиите“, заяви на откриването областният управител Веселин Вълчев. ППМГ „Добри Чинтулов“ е емблема за развитието на образованието, каза той и допълни, че благодарение на отличната подготовка, възпитаници на училището са постигнали високи върхове в различни професионални и обществени сфери. Поздравления за празника бяха поднесени и от кмета на община Сливен Стефан Радев, както и от началника на РУО Кристияна Станкова. Гости бяха още председателят на общинския съвет в Сливен Димитър Митев, ст.експертът в РУО Илонка Толева.

 

Областният управител, кметът и председателят на общинския съвет връчиха грамоти на учениците, които са се представили отлично на национални олимпиади през тази година: Жора Нерсисян, Раян Камаринчев, Ния Господинова, Мария Къчева, Златомир Желев, Грациела Златанова, Мириам Господинова, Ивона Кунева, Ралица Колева.

 

В празничния ден гимназисти от 10 клас демонстрираха пред седмокласниците възможностите на новата лаборатория по химия. Вече е направен и достъпен и специализиран училищен сайт по химия https://ppmgchemestry.wordpress.com/stem/?fbclid=IwAR3-8MA3sO6tYa3zAt6opfAcfhsbOU0KeKIt9Cbjund8QuRwUxCPy2pZDsg. След двегодишно прекъсване заради пандемията, отново се състоя традиционното състезание „Клуб на знаещите“ на учениците с профил „природни науки“. По-късно гимназисти и учители посетиха къщата-музей на Добри Чинтулов, бяха поднесени и цветя пред паметника му.

 

Наесен ще се проведат тържествата послучай 200-годишнината от рождението на Чинтулов. Ученици са изготвили дипляна, свързана с годишнината.

Снимки

Гостите на празникаНовата лаборатория по химияновата лаборатория по биологияновата лаборатория по биологиязала с 30 компютъра е оборудвана в гимназиятаексперимент по химияотбор 1 в състезанието "Клуб на знаещите"отбор 2отбор 3компетентното жури