Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Въпросници за индикации на употреба на наркотици

22 март 2022 15:30, Превантивно-информационен център - Община Сливен (ОбСНВ, ПИЦ - Сливен)
Излъчване: ОбСНВ, ПИЦ-Сливен преди 2 години, брой четения: 637
ПИЦ - Сливен

В уеб страницата (https://pits.sliven.net/index.php) на ОбСНВ и ПИЦ – Сливен може да намерите въпросници за ИНДИКАЦИИ НА УПОТРЕБА НА НАРКОТИЦИ .

Целта на въпросниците е да послужат като мост между експертите и младежите в риск от употреба.

Интерактивните онлайн инструменти за селективна и индикативна превенция са изработени от психолозите от Сдружение „АРЗ Солидарност“ в тясно сътрудничество с експерти от Национален център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА). Въпросниците са в три варианта: за ученици за родители и за учители, педагогически съветници и училищни психолози.

Всеки, който попълни въпросник ще получи кратка препоръка или ще бъде насочен към консултация със специалист за допълнителна оценка и осъществяване на определения вид превенция в случай, че това е необходимо. Това от своя страна ще подпомогне превенцията на употреба или на зависимост към наркотици.

На въпросниците ще могат да отговарят анонимно неограничен брой хора.

Освен въпросниците в дейностите е включена и допълнителна помощ за учениците и техните родители чрез информация, онлайн дискусии и експертно мнение по битуващи митове, свързани с употребата. Сред тях са: кога трябва да започнем да говорим с детето си за наркотиците; как поставяме граници на нашия тийнейджър; кои са най-трудните теми за разговор децата и др.

Превантивните дейностите се изпълняват от Сдружение „АРЗ Солидарност“ и Превантивно-информационните центрове (ПИЦ) в страната.

Снимки

стъпка 1стъпка 2