Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

"Реките на Световната седмица на парите" – събитие по повод 50 – годишнината от основаването на ПГПЗЕ „ Захарий Стоянов“

22 март 2022 15:24, Николай Димитров (ГПЗЕ )
Излъчване: ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" преди 2 години, брой четения: 1626
проф. Балтов

На 22 март в 7.30 ч. ректорът на Бургаския свободен университет проф. д-р Милен Балтов се срещна с учениците от Профилираната гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ - гр. Сливен. Темата на срещата е "Реките на Световната седмица на парите" - инициатива на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Професорът представи парите във функцията им на разменно средство, демонстрира банкноти от различни векове, чекове, разплащателни карти, както и идеята за криптираните валути.

Проф. Балтов е член на работната група на Министерството на финансите, изработила по методика на ОИСР Стратегията за финансова грамотност в България.

Визитата на проф. Балтов в езиковата гимназия в Сливен е първа по рода си в неговия мандат. Това е първото му официално посещение като новоизбран ректор на БСУ в учебно заведение в страната. Още повече, че проф. Балтов е възпитаник на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ и срещата е по покана на директора на гимназията г-жа Кисьова.

Това е съвместно събитие на ПГПЗЕ "Захарий Стоянов", гр. Сливен с Бургаския свободен университет и първо събитие от съвместните инициативи с Фондация „Езиковата Сливен“ по повод 50-годишнината от основаването на гимназията.

Снимки

проф. Балтовпроф. Балтов