» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Новата информационна кампания „+ мен“ дава отговори за пандемията и ваксините

23 March 2022 14:55,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 331
лого

„+ мен“ е мотото на нова информационна кампания на Министерството на здравеопазването, която си поставя за цел а повиши информираността на гражданите по отношение на ваксинацията срещу COVID – 19. Стратегическата цел на иницативата е да бъдат ограничени броят на смъртните случаи, на хоспитализираните болни с COVID – 19, включително и в интензивните структури на болниците, както и да бъдат ограничени дългосрочните последици за здравето на българските граждани в резултат от коронавирусна инфекция.

Независимо, че отпадна изискването за зелен сертификат и започна поетапно облекчаване на въведените противоепидемични мерки, пандемията от COVID – 19 не е приключила, съобщават от здравното ведомство. Над 92% от пациентите с COVID – 19 са неваксинирани. Без ваксина са и приблизително 97% от хората, приети в интензивни структури за лечение.

За да бъдат намалени случаите на тежко боледуване и усложненията, които са предпоставка за високите нива на смъртност по причина COVID – 19, е разработена информационната кампания на МЗ, за да може всеки гражданин да вземе информирано решение за ваксинация.

В сайта www.плюсмен.бг всеки може да намери отговори на въпросите, които си задава, за пандемията, коронавируса, ваксините, ваксинацията, както и специализирана информация за лицата, страдащи от различни заболявания, за жените в репродуктивна възраст, за децата и ваксините, за ваксинирането на трудноподвижни хора и др. Информацията в сайта е съгласувана с експертни съвети от различни медицински специалности, с водещи лекари, с Изпълнителната агенция по лекарствата, Националния център по заразни и паразитни болести и др. Сайтът осигурява достъп и до динамични статистически данни.

Кампанията „+ мен“ има страница във фейсбук и канал в Youtube.