Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГИМНАЗИЯ „ДАМЯН ДАМЯНОВ“ – ЗА ПРАЗНИКА И СЛЕД НЕГО

08 април 2022 19:49, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди 2 години, брой четения: 1755
praznik1

Отминаха празничните дни в Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“. На 27 март тази година нашето любимо училище навърши четвърт век от своето създаване.

Отбелязахме годишнината без да влизаме в противоречие с противоепидемичните мерки. Използвахме записи от архива на училището и чрез интернет и електронните медии ги направихме видими за по-широка публика. В Ютуб канала ни настоящи и бивши ученици и учители можаха да се върнат към вълнуващите спомени, които ги свързват с гимназията. Кратки видеопослания ни изпратиха наши възпитаници, вече пораснали и успешно реализирани. Театралната трупа на гимназията подготви и представи пред публика своите премиерни представления – „Р. У. Р.“ и „Боряна“, с които участва и в Националните ученически театрални празници „Тодор Колев“ в гр. Шумен.

Специален гост на празненствата бе съпругата на нашия патрон Надежда Захариева, която в последния ден на месец март направи учебните часове изключителни – със спомените за Дамян Дамянов, със силата на поетичното слово и яркото си присъствие.

В празничния ни концерт на 31 март в зала „Сливен“ участваха театрали, музиканти, танцьори – талантливи деца на Сливен и на гимназията ни. Получихме много цветя, поздравления, подаръци, продължаваме да ги получаваме и след празника. Присъствието на официалните гости в залата приехме като знак, че Хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов“ заема достойно своето място в образователната инфраструктура на града.

Днес в Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се обучават ученици в паралелки с профил „Хуманитарни науки“ и с професия „Екскурзовод“. Вокално-инструменталната група „Монолог“ продължава да е единствената действаща ученическа група в града. Театралната трупа се готви за участия във фестивали. А зрелостниците ни се подготвят за последните дни в класните стаи и очакващите ги след това житейски и държавни зрелостни изпити. Готови сме да приемем новите предизвикателства.

Снимки

praznik2praznik3praznik4