Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Веселин Вълчев поздрави юристите с Деня на Българската конституция и професионалния им празник

16 април 2022 12:58,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 347
Веселин Вълчев, областен управител на област Сливен

Областният управител Веселин Вълчев поздравява юристите в област Сливен с Деня на Българската конституция и техния професионален празник. „На юристите е възложена отговорната задача за пазят и прилагат закона. Обществото винаги е било обърнато към тях с очаквания за справедливост в името на стабилната държава, на правовия ред и на обществения интерес. Благодарим им за компетенциите и всеотдайността на професионалното поприще“, заяви областният управител и отправи пожелания към колегията за крепко здраве, нови успехи и удовлетворение от изпълнения с чест дълг.

 

Областният управител Веселин Вълчев изпрати поздравителни адреси за празника на ръководителите и екипите на съдилищата, прокуратурите и адвокатската колегия в област Сливен.

 

Първата Конституция е приета на 16 април 1879 г. от Учредителното народно събрание в Търново. Тя гарантира новите обществени и икономически отношения в освободената държава, равенството на гражданите и техните основни права. 16 април става дата от националния празничен календар през 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.