» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Веселин Вълчев поздрави юристите с Деня на Българската конституция и професионалния им празник

16 April 2022 12:58,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 351
Веселин Вълчев, областен управител на област Сливен

Областният управител Веселин Вълчев поздравява юристите в област Сливен с Деня на Българската конституция и техния професионален празник. „На юристите е възложена отговорната задача за пазят и прилагат закона. Обществото винаги е било обърнато към тях с очаквания за справедливост в името на стабилната държава, на правовия ред и на обществения интерес. Благодарим им за компетенциите и всеотдайността на професионалното поприще“, заяви областният управител и отправи пожелания към колегията за крепко здраве, нови успехи и удовлетворение от изпълнения с чест дълг.

 

Областният управител Веселин Вълчев изпрати поздравителни адреси за празника на ръководителите и екипите на съдилищата, прокуратурите и адвокатската колегия в област Сливен.

 

Първата Конституция е приета на 16 април 1879 г. от Учредителното народно събрание в Търново. Тя гарантира новите обществени и икономически отношения в освободената държава, равенството на гражданите и техните основни права. 16 април става дата от националния празничен календар през 1991 г. по инициатива на Съюза на юристите в България.