» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Ева, най-малката участничка в „Цветен камертон“, получи грамота и микрофон от областния управител Веселин Вълчев

18 April 2022 10:38,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 315
Цветен камертон

Най-малкият участник в „Цветен камертон“ – 7-годишната Ева София Катерина Рейана Харисън от „Арт войс център“ – Пловдив, получи микрофон и грамота от областния управител Веселин Вълчев. Подаръкът и грамотата за отличното й представяне бяха връчени от името на областния управител на гала-концерта на 17 април вечерта, с който приключи 17-тото издание на националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика „Цветен камертон“ – Сливен.

„За нас, гражданите на Сливен, е удоволствие, че след двегодишно прекъсване сцената на „Цветен камертон“ бе отново отворена за талантливите деца и младежи на България. Скъпи участници, най-хубавите пролетни празници - Лазаровден и Цветница, отново бяха посрещнати с Вашите прекрасни изпълнения на любими песни от наши и чужди автори. Искам да поздравя Вас и Вашите музикални педагози за положения труд при подготовката. Сигурен съм, че тези старания ще се отплатят, защото от сливенския фестивал е започнал пътят към голямата сцена на много дарования, като Вас“, заяви Веселин Вълчев в поздравителен адрес до участници и организатори, който бе прочетен на последната, заключителна вечер на събитието.

В тазгодишния фестивал участваха 77 деца и младежи от страната. Жури с участието на композитора Хайгашод Агасян, композиторът Красимир Гюлмезов и певицата Теди Кацарова оцени изпълненията в четири възрастови групи. Награди бяха връчени още от Общинския съвет – Сливен, РИМ „Д-р Симеон Табаков“, Държавния куклен театър, РБ „Сава Доброплодни“, Центъра за подкрепа на личното развитие – детски комплекс – Сливен /ЦПЛРДК/, както и от детското жури на форума.

Организатори на фестивала са община Сливен и ЦПЛРДК, в партньорство с областната администрация и културните институции в града.

Снимка: община Сливен. Ева, най-малката участничка, е вляво на снимката.