Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител благодари на медицинските екипи за оказаната навременна помощ при произшествието с буса, превозващ 53 мигранти

20 април 2022 10:50,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 290
линейка

Областният управител Веселин Вълчев изсказа благодарност на екипите за спешна медицинска поощ и на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен за бързата и адекватна реакция при възникналото пътно произшествие с бус, превозващ 53 нелегални мигранти, която стана на 8 април на пътен възел – Нова Загора на автомагистрала „Тракия“. На заседание на Регионалния съвет за медицинско осигуряване на населението при бедствия, аварии и катастрофи Веселин Вълчев подчерта, че благодарение на бързите действия на спешните екипи от Нова Загора и Сливен и на създадената организация за специализирана помощ в областната болница е оказана навременна медицинска помощ на пострадалите лица.

Заседанието на регионалния съвет се състоя на 19 април в РЗИ – Сливен с участието на представители на областната администрация и общините от област Сливен, Центъра за спешна медицинска помощ, лечебните заведения за болнична помощ и Регионална здравна инспекция. Участие в него взе Веселин Вълчев, председател на Областния кризисен щаб.

Обсъдени бяха организацията на медицинското осигуряване на населението на областно ниво, алгоритмите за действия на здравната мрежа при възникване на бедствия, аварии и катастрофи, готовността на лечебните заведения за действие при кризисни ситуации, както и актуални проблеми свързани с бежанците от Украйна и икономическите мигранти от трети страни.

Отбелязано беше и доброто взаимодействие между екипите на спешна помощ, РД „ПБЗН“, ОД на МВР и Дирекция „Миграция“.