Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

53 читалища от община Сливен ще получат държавна субсидия за 2022 г.

20 април 2022 14:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 434
Durjavna subsidiq

53 читалища на територията на община Сливен ще бъдат субсидирани тази година от държавата с близо 1 млн. и 300 хил. лв. Това стана ясно по време на днешното общо събрание на Комисията за разпределение на държавната и общинска субсидии на народните читалища от община Сливен. Средствата за разпределение сред културните средища според щатната им бройка, бе сред точките от дневния ред и получи единодушно одобрение.

В рамките на дискусията бяха обсъдени още докладите и отчетите за дейността на читалищата за предходната година, включително и крайният срок за подаването им до комисията.

На общото събрание присъства и зам.-кметът Пепа Чиликова, която поздрави всички по случай настъпващите Великденски празници. От името на кмета Стефан Радев тя пожела още да продължат с енергия и ентусиазъм културната си и общополезна дейност, която беше ограничена заради изолацията от Ковид пандемията. Да организират и нови инициативи за съхраняване на традициите и културните ценности. Поздрави и най-добри пожелания за настъпващите празници отправи и Лидия Димитрова, която е председател на Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен.

На днешната среща бе определен и срокът за подаване на проекти за първата за тази година сесия, които да бъдат финансирани от общинската субсидия. Решението за отпускането й бе взето през 2019 г. по предложение на кмета Стефан Радев с амбицията, финансовата подкрепа от страна на Общината, да отвори повече възможности пред читалищата за различни инициативи.

 

Снимки

Durjavna subsidiq