Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Група „Сигнал“ поставят началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“

28 април 2022 09:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 400
Signal

След двугодишно прекъсване заради пандемията от COVID-19, в Сливен отново ще се проведат традиционните за града Майски дни на културата „Сливенски огньове“.

Церемонията по запалването на символния огън ще се състои на 3 май 2022 г. от 20.30 ч., на пл. „Хаджи Димитър“. След нея, на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще зарадват сливенската публика с концерт.

И тази година Майски дни на културата ще предложат разнообразни прояви, организирани, както от Община Сливен, така и от културните институти, читалищата и училищата в града.

Акценти в програмата са - отбелязване на 182 години от рождението на Хаджи Димитър, XXIV Национален фестивал на детската книга, IX Национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“. В програмата се открояват още честването на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, връчването на наградата „Аргира Жечкова“, както и Фолклорни празници „Пазим традицията“ с участието на детски и младежки фолклорни колективи от Сливен и региона.

 

Снимка: Internet