Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Откриват Майски дни на културата на 3 май

29 април 2022 12:08, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 407
Otkrivane

С традиционно запалване на символния огън на празниците, на 3 май ще бъде дадено началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“. Церемонията ще се състои на пл. „Хаджи Димитър“ от 20.30 ч. В нея като факлоносци ще се включат ученици от Профилирана природо-математическа гимназия „Добри Чинтулов“, Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“ и Професионална гимназия по хотелиерство и туризъм „Акад. Неделчо Неделчев“.

В церемонията ще участват група „Вакали“. Групата е създадена през 2000 г., от Явор Дойчинов с идеята за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите се подготвят да бъдат музиканти и танцьори едновременно. Репертоарът им е своеобразно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца.

Церемонията ще завърши с празнични илюминации, които ще огреят небето над пл. „Хаджи Димитър“.

В 21 ч. на откритата сцена на площада, рок легендите „Сигнал“ ще вдигнат градуса на настроението. Групата е създадена през 1978 г. от трима бивши членове на „Златни струни“. Първата песен, която създават и записват е „Любов“. Първият голям хит на „Сигнал“ – „Може би“, оглавява радио-класациите. В началото на новото хилядолетие от началния състав на групата остава само Йордан Караджов, но групата продължава да концертира и записва нови песни.