Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Започна колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ в Сливен

01 май 2022 14:40, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 423
Sustezanie

Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия в днешното състезание за изкачване на връх „Българка“. 14-ото издание на надпреварата е за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и е част от спортния календар на Община Сливен. Стартът бе даден от кмета Стефан Радев, който пожела на състезателите успешен и безавариен финал.

„Имената на Милко Димов и Илия Кръстев ще останат завинаги в историята на колоезденето в България и Сливен може да се счита за столица на този вид спорт. Радвам се, че изкачването на връх „Българка“ се радва на толкова последователи“, заяви кметът Радев.

И тази година маршрутът на традиционното състезание включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово.

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, с подкрепата на Община Сливен.

Снимки

SustezanieSustezanieSustezanieSustezanieSustezanieSustezanie