» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Започна колоездачното състезание за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ в Сливен

01 May 2022 14:40, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipality Sliven 2 years ago, number of readings: 424
Sustezanie

Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия в днешното състезание за изкачване на връх „Българка“. 14-ото издание на надпреварата е за Купа „Милко Димов – Илия Кръстев“ и е част от спортния календар на Община Сливен. Стартът бе даден от кмета Стефан Радев, който пожела на състезателите успешен и безавариен финал.

„Имената на Милко Димов и Илия Кръстев ще останат завинаги в историята на колоезденето в България и Сливен може да се счита за столица на този вид спорт. Радвам се, че изкачването на връх „Българка“ се радва на толкова последователи“, заяви кметът Радев.

И тази година маршрутът на традиционното състезание включва централния градски площад, ул. „Г. С. Раковски“, ул. „Елисавета Багряна“, ул. „Абланово“ и ул. „Орешака“. Острият старт ще бъде даден от местността Селището. Награждаването на състезателите ще се състои на чешмата в местността Абланово.

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб „Сините камъни“, с подкрепата на Община Сливен.

Photos

SustezanieSustezanieSustezanieSustezanieSustezanieSustezanie