Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ИНОВАЦИИ В ДЕЙСТВИЕ

03 май 2022 13:36, Невелина Кикьова (X СОУ )
Излъчване: СУ "Й. Йовков" (X) преди 2 години, брой четения: 529
Снимка 1

С Решение на Министерски съвет № 472/09.07.2018 г. СУ „Йордан Йовков“ – Сливен е включено в Списъка на иновативните училища в Република България за периода 2018 – 2022 г. Разработени са по нов начин учебно съдържание, учебни програми и учебни планове в областта на информационните и комуникационните технологии. Всички 120 ученици от начален етап изучават предмета „Визуално програмиране“ чрез иновативна обучителна платформа. В гимназиален етап се обучават ученици в профилирани паралелки „Софтуерни и хардуерни науки“ с разширено изучаване на английски език.

Министерство на образованието и науката създава условия и подкрепа за творчески работещите училища и учители за реализиране на дейности, утвърждаващи статута им на „иновативни училища“ чрез реализиране на Национална програма „Иновации в действие“. В тази връзка от 3 до 5 май 2022 г. Средно училище „Йордан Йовков“ – Сливен е домакин на партньорска среща за обмен на нововъведения и иновации по отношение на организацията и съдържанието на обучението.

Форумът има за цел:

- да съдейства за утвърждаване ролята на иновативните училища и изграждането на мрежа от образователни институции за мултиплициране и партньорство;

- да популяризира добрия педагогически опит и успехите на педагогическите специалисти, провокиращи креативното мислене и активното включване на учениците в иновативните процеси;

- конструктивно и диалогично да обсъди проблемите и бъдещите приоритети в процеса на целенасочено и планирано подобряване качеството на образование, чрез въведените иновативни елементи.

Участници в дейностите по Модул 1: "Мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри практики между училищата" са ученици и учители от СУ "Йордан Йовков" - гр. Тутракан, СУ "Васил Левски" - Елин Пелин и ОУ "Христо Ботев" - с. Асеновци.

На откриването на форума присъстваха:

Веселин Вълчев - областен управител на област Сливен, Кристияна Станкова - Добрева - началник на РУО - Сливен, Ива Тарагошева и Веселина Бонева - старши експерти в РУО - Сливен, Марияна Добрева - експерт в община Сливен, доц. д-р К. Белчева,- ръководител катедра "Педагогика и мениджмънт" в ТУ - София - ИПФ - Сливен, д-р Марлена Данева - асистент в ТУ - София - ИПФ - Сливен, родители, учители и общественици.

В първия ден присъстващите наблюдаваха открит урок по "Въведение във визуалното програмиране" с ученици от 2. клас. Под ръководството на учителя по информационни технологии Виктор Диндев децата демонстрираха завидни знания и умения в областта на програмирането и дигиталните науки. С помощта на интерактивните игри се изгражда стабилна основа за превръщане на учениците в бъдещи успешни програмисти.

Дейностите по НП "Иновации в действие" продължават по приложената програма.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5Снимка 6Снимка 7Снимка 8Снимка 9Снимка 10Снимка 11Снимка 12Снимка 13Снимка 14Снимка 15Снимка 16Снимка 17Снимка 18Снимка 19Снимка 20Снимка 21Снимка 22

Файлове

Програма [387KB]

Portable Document Format File