Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кметът Стефан Радев : Огънят на духа е утвърждавал и опазвал българщината

04 май 2022 08:57, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 389
Slivensky ogniove

Пищно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения на група „Вакали“ даде началото на Майски дни на културата „Сливенски огньове“. Символният огън беше запален от кмета Стефан Радев и част от състава на група „Вакали“. От началото до края на церемонията ученици от сливенски гимназии оформиха караул с факли около паметника на Хаджията.

„Огънят на духа е горял в нашия град много преди да се официализират първите регионални културни празници. Сливен е бил един от най-богатите и космополитни градове в османската империя, но също така е бил духовно средище. Този огън на духа често е разпалвал пожари, но най-важно е утвърждавал и опазвал българщината. Наш дълг е да поддържаме огъня на българската духовност и да го предаваме на поколенията след нас."

Церемонията бе съпътствана с празнични фойерверки, които огряха небето над площад „Хаджи Димитър“. Програмата на вечерта продължи с концерт на легендарната рок група „Сигнал“, които на откритата сцена на площада изпълниха пред сливенската публика едни от най-хитовите си заглавия.

 

Снимки

Slivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ognioveSlivensky ogniove