Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Малко повече за размерите на пелените

05 май 2022 12:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 563
Малко повече за размерите на пелените

Първо и най-важно: Размерът на пелените се определя от теглото, а не от възрастта. Повечето бебета започват с размера за новородени (който има и изрез отпред за пъпната връв), но в крайна сметка прекарват по-голямата част от дните си в пелени с размер 4, който е най-популярният размер на пазара. Освен това, тъй като бебетата растат с различни темпове, е невъзможно да се предвиди какъв размер пелени ще носи вашето бебе на всяка възраст. Въпреки това може да се предположи, че през първата си година бебетата ще преминат през 1-ви, 2-ри и размер 3 памперси.

Повечето марки пелени за еднократна употреба имат размери, вариращи от новородено до шест. Huggies и Pampers имат размер за бебета с тегло под шест килограма, а Pampers дори има размер 7 за малки деца с тегло над 41 килограма.

Тъй като бебетата растат толкова бързо през първата година, те ще използват по-кратко време пелени с по-малък размер. Но като цяло, ще използвате повече пелени, когато децата са по-малки. Новородените бебета могат да изхабят по 12 пелени на ден (това са 360 пелени през първия месец! ), като до края на първата година този брой спада до 5-8 пелени на ден. Имайте предвид, че колкото по-малък е размерът на пелените, толкова повече пелени ще получите в една кутия. Когато купувате пакети с пелени, те може да са на една и съща цена, но с увеличаването на размера ще плащате малко повече за пелена.

Кога трябва да преминете към по-голям размер пелени?

Както можете да видите, има известно припокриване на теглото между размерите. Ако не можете да решите, препоръчваме да намалите размера, тъй като цената на пелена е по-ниска, а твърде хлабавата пелена може да причини протичане. И все пак, най-добрият вариант е като обърнете внимание на това кога детето ви ще надрасне настоящия си размер. Ето някои неща, за които трябва да внимавате:

- Разтегливост в областта на талията: Закопчалките, които държат пелените на място, трябва да прилягат плътно, без да се налага да бъдат придърпвани.

- Покритие на краката: За да избегнете протичане и изпускане, пелената трябва да покрива изцяло дупето на бебето. Маншетите на крачетата не трябва да са прибрани.

- Червени петна по кожата: Ако при смяна на пелената видите отпечатъци по кожата, това е знак, че тя е твърде тясна.

Родителите често се оплакват, че пелените за новородени са твърде малки, а пелените размер 1 са твърде големи. Ако случаят е такъв, изберете размер 1 и прегънете талията надолу, преди да я сложите. Можете също така да опитате различна марка; всяко бебе е различно и някои марки може да паснат на детето ви по-добре от други.

Какво да кажем за други видове пелени?

Ако не сте сигурни как да изберете размер от вид пелени, които не сме обсъдили, ето какво трябва да знаете:

- Тъй като няма да ги сменяте толкова често, колкото обикновените пелени, нощните пелени са изключително абсорбиращи. За нощните пелени препоръчваме да увеличите размера, за да получите по-голяма абсорбираща сърцевина, която да попива течностите. - Пелените за плуване са предназначени специално за употреба във водата и за разлика от обикновените пелени не се подуват, когато са мокри. Обикновено те се предлагат в три размера: Малки, средни и големи, които съответстват на размери 3, 4 и 5 при пелените.

- Пелените от плат са алтернативи на пелените за еднократна употреба, които могат да се перат и използват многократно.

- Тренировъчните гащички технически са памперси, но имат еластична талия, която може лесно да се свали по време на обучението за гърне. Обикновено те са с един размер за всички приблизително от 6 до 35 килограма, защото имат вградени регулируеми закопчалки. Те са с различен размер от обикновените пелени и съответстват по-добре на възрастта и размера на дрехите. Най-често срещаните размери са 2T-3T, 3T-4T и 4T-5T.