» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ чества 140-годишен юбилей

11 May 2022 15:42, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: Municipal Council-Sliven 2 years ago, number of readings: 343
Ubiley

Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в кв. „Речица“ в Сливен празнува днес 140 години от своето създаване. Юбилеят беше отбелязан на тържествена церемония в двора на училището. Сред гостите на събитието беше един от заместник-председателите на Общинския съвет – Веселина Тонева. От името на председателя Димитър Митев тя връчи поздравителен адрес за годишнината до директора Николай Ботушаров, Организационния комитет, педагогическия екип и всички ученици.

„През годините училището се превърна и утвърди като културно и просветно средище, дало солидна основа в образованието на много деца. Езикът, писмеността и културата са най-важните носители, признак за израстването и развитието на обществото. Пожелавам ви все така смело да чертаете богатата история на училището, носещо името на братята Кирил и Методий, чието дело е несъизмеримо по важност и значение, не само за българската, но и за световната история. Продължавайте да внасяте нови идеи и иновативни модели, които да ви отличават и да бъдат пример за добра перспектива“, пише в поздравителния адрес председателят Димитър Митев.

Днешният празник започна с водосвет и продължи с концерт. Сред инициативите в Деня на отворени врати бяха - рисунка на асфалт, състезание за рисунка, спортно събитие „Бързи и смели“. Програмата продължава с награждаване на отличилите се ученици и учители, както и тържествен педагогически съвет.

 

 

Photos

UbileyUbiley