Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

УЧЕНИЦИ ОТ ХУМАНИТАРНА ГИМНАЗИЯ, УЧАСТВАХА В ХХIV НАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДЕТКАТА КНИГА, СЛИВЕН 2022 Г.

13 май 2022 08:07, Дияна Костадинова (ПХГ "Дамян Дамянов")
Излъчване: ПХГ "Дамян Дамянов" преди около 1 година, брой четения: 733
фестивал

Ученици от Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ се включиха активно в различни събития на фестивала на детската книга в Сливен.

На 11 май възпитаници на гимназията посетиха изложбата с илюстрации на Сотир Гелев, част от програмата на двадесет и четвъртия национален фестивал на детската книга. Освен, че колоритните илюстрации заинтригуваха деветокласниците, на изложбата на илюстартора Сотир Гелев, в художествена галерия Сирак Скитник, те имаха възможността да се запознаят със самия автор и даже да си поговорят за любопитното му призвание.

На 12 май, Хуманитарна гимназия беше домакин на представянето на новата книга на писателя Алесандър Секулов „Скитникът и синовете“, в което ученици от Театралната трупа „Опит за летене“ към гимназията, с ръководител Николина Велчева, подготвиха литературен прочит пред връстниците си от 8 и 9 клас. На срещата присъстваше и авторът на книгата, с когото се срещнаха и разговаряха за предизвикателставата, трудностите и радостите в живота на един писател. В края на срещата Александър Секулов подари най – новата си книга на библиотеката на училището с послание да споделим радостта от четенето.

Хуманитарна гимназия може да се похвали и с активния си доброволец, занимаващ се с организацията на фестивала – Ивона Радева, ученичка от 11а клас.

Снимки

фестивалфестивалфестивалфестивалфестивалфестивалфестивалфестивалфестивалфестивал