» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Поздравителен адрес по повод 50 годишния юбилей от създаването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - гр. Сливен

13 May 2022 16:29,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 308
Езикова гимназия

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

 

Уважаема г-жо директор,

Уважаеми учители и служители,

Скъпи ученици,

 

Изключително ми е приятно да ви поздравя по повод 50 годишния юбилей от създаването на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ - гр. Сливен!

Чест е за нашия град и мен като областен управител, че имаме такова престижно училище в Сливен, което е дало изключително добра подготовка и успешен старт в живота на хиляди млади хора.

От първите години на създаването си, Вашето училище дава усещането на новите поколения за френски аристократизъм и европейски ценности. В съчетание с възпитанието в традиционния възрожденски патриотизъм, който е носил патрона на училището Захарий Стоянов, вярвам, че от това учебно заведение излизат най-достойните и успешни българи.

Вашата гимназия е известна с престижното си образования. Тя е символ на успеха на поколения талантливи деца, реализирали се успешно както в България, така и на много места по света.

 

Скъпи ученици, вие излизате от това училище с едно голямо богатство, а именно добрата езикова подготовка, която ще ви отваря вратите на престижни университети във всяка точка на света. С богатството от знания, които имате ще покорявате върхове и ще реализирате с лекота мечтите си.

Уважаеми учители, прекланям се пред работата ви да възпитавате достойни поколения българи! Бъдете горди със своите ученици! Продължавайте все така всеотдайно да ги водите към нови знания и умения, да ги възпитавате в честност и почтеност, във вяра в доброто, да ги изграждате като достойни личности! Пожелавам ви крепко здраве, сили, вяра и воля, въпреки предизвикателствата на образователната ни система, да водите идните поколения по пътя на знанието!

Скъпи абитуриенти, нека във Вашето съзнание завинаги да остане скъпият спомен от годините прекарани в любимата гимназия, която ви отваря широко вратите към знанието за света! Бъдете силни, смели и отговорни хора, борете се за по-доброто бъдеще на България! Мечтайте и сбъдвайте мечтите си! Вашите успехи ще бъдат нашата гордост!

 

 

 

С уважение: Веселин ВЪЛЧЕВ

/Областен управител на област Сливен/

 

13 май 2022 г., гр. Сливен