Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен отпуска 30 хил. лв. за проекта на маестро Георги Калайджиев - „Музиката вместо улицата“

17 май 2022 15:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 389
Otpusnaty sredstva

Община Сливен ще подкрепи финансово проекта „Музиката вместо улицата“ на световноизвестния цигулар от Сливен - Георги Калайджиев. Бившият концерт-майстор е създател на проекта, чрез който успешно се обучават млади музиканти от ромската общност на града. Те изучават солфеж и получават безплатни уроци по различни класически музикални инструменти – цигулка, виола, флейта, пиано и др. Възпитаничка на Георги Калайджиев вече е студент в Музикалната академия, а други деца продължават образованието си в музикалните училища в Стара Загора и Бургас.

Средствата в размер на 30 хил. лв. са заложени в актуализацията на общинския бюджет. Предстои тя да бъде гласувана на редовното заседание на местния парламент този четвъртък – 19 май.

През последните години Община Сливен подкрепя чрез различни инициативи дейностите и развиването на проекта на бившия концерт-майстор. Кметът Стефан Радев посочи, че тази тенденция се планира и занапред. Благодарение на „Музиката вместо улицата“, децата израстват и получават нов шанс за развитие.

 

Снимка: Архив