» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Приветствие от Областния управител Веселин Вълчев по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май

24 May 2022 08:07,
Emission of: District Sliven 2 years ago, number of readings: 319
кирил и методий

Уважаеми учители, педагогически специалисти,

Уважаеми дейци на образованието, просветата и културата,

Скъпи ученици,

 

Сърдечно Ви поздравявам по повод най-духовния, обединяващ и светъл български празник – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май! Ден, в който стоим пред света горди, независими и празнуваме най-голямото богатство на нашия народ – българското слово!

Нека се преклоним пред Светите равноапостоли и съпокровители на духовността – солунските двама братя Кирил и Методий! Да отдадем дълбока си признателност и почит към тяхното дело. Дело, съхранила българщината за поколенията, духовната история на България и обединило славянските народи!

Ние имаме право да се гордеем с дълбоките си корени, с блестящия талант на българските творци, с високия коефициент на нашите учени и дейци на просветата и културата, с интелектуалния потенциал на нацията. Убеден съм, че само народи, които поставят на висок пиедестал културата, просветата и науката, своята писменост, извисен дух и стремеж към знания, имат изключителната възможност да останат във времето.

Скъпи ученици, вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знания в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!

Пожелавам на всички учители, културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, висок професионализъм и вдъхновение! Нека продължаваме да съхраняваме и предаваме на поколенията

български традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие.

Честит празник!

 

С уважение: Веселин Вълчев

/Областен управител на Област Сливен/