Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На тържествен концерт бяха наградени с почетни отличия учители от община Сливен

24 май 2022 09:14, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 421
Nagrady

В зала „Сливен“ се състоя тържествен концерт, на който учители от общината, бяха наградени с почетни отличия за приноса и дейността си в образователната система. По традиция, в навечерието на празника на българската просвета и култура, се присъжда наградата на Община Сливен на името на Аргира Жечкова – една от най-видните представителки на девическото образование в Сливен, основателка на благотворителното дружество „Майчина длъжност” и родолюбива българка.

Тазгодишният носител на наградата е директорът на Спортно училище „Димитър Рохов“ - Наташа Иванова. Тя бе номинирана от педагогическия съвет на училището. По лични и уважителни причини носителят на приза не присъства на официалната церемония. С решение на Обществената комисия за определяне на носителката на наградата „Аргира Жечкова“ за 2022 г., диплом получиха всички преподаватели, които бяха номинирани за приза. Това са Анета Койчева-Иванова – старши учител по биология и здравно образование, химия и опазване на околната среда и информационни технологии – Профилирана хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“ – гр. Сливен, Катя Ангелова – главен учител – Детска градина „Вержин и Хаик Папазян“. Диплом получиха също Мариана Христова – старши учител по математика и информатика – Средно училище „Константин Константинов“, Таня Вълчева и Татяна Йотова – главен учител по български език и литература в Средно училище „Христо Ботев“ – Айтос. Те получиха своите отличия от кмета Стефан Радев, който ги поздрави за избора им и за това, че са се посветили на трудната, но благородна професия – учител.

„24 май е и ден, в който да благодарим на своите учители. Едно огромно „Благодаря!“ на всички мои преподаватели и на всички хора в образователната система“, заяви кметът Стефан Радев. На церемонията бяха връчени и почетни отличия „Неофит Рилски“ на Министерството на образованието и науката за дългогодишна, цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на предучилищното и училищното образование. Носителите за 2022 г. са - Наташа Иванова, директор на Спортно училище „Димитър Рохов“, Величка Ненчева – старши учител по история и цивилизации в Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“, Катя Вълева – директор на Детска градина „Надежда“ и Галина Георгиева – гл. учител по математика в Средно училище „Пейо Яворов“. Отличията връчи Кристияна Станкова – началник на Регионалното управление на образованието – Сливен.

Сред официалните гости в залата бяха председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Веселин Вълчев, представители на институциите в града, учители и граждани. Цветя и поздравителни адреси бяха получени от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

Тържествената вечер бе съпроводена с концерт на Сливенския симфоничен оркестър под диригентството на маестро Димитър Караминков и със специалното участие на Красимир Аврамов.

 

Снимки

NagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagradyNagrady