Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Празничен концерт

24 май 2022 11:23, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 2 години, брой четения: 687
Празничен концерт

Празничен концерт в навечерието на 24 май се състоя в ОУ "Елисавета Багряна" в Сливен. Той беше по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Инициативата започна със слово на директора на училището г-жа Величка Христова. Тя поздрави всички ученици и учители с предстоящия празник. "Щастлива съм, че заедно направихме ОУ "Елисавета Багряна" емблема на доброто, различното българско образование, защото знанието винаги гледа в бъдещето. Нека да е честит 24 май на всички, докоснали се до пламъка на знанието и раздали го щедро на другите", заяви г-жа Христова. Тя награди участниците в пролетния кръг на Международното състезание "Математика без граници" - 2022. От учебното заведение двама са учениците със сребърни медали, а трима са с бронзови. Ралица Иванова от 4. "а" и Александра Урумова от 4. "б" клас са сребърните медалисти, а бронзовите са Антон Несторов от 1. "б" клас, Яна Христова и Момчил Георгиев от 2. "в" клас. Сертификати получиха 21 участници.

Богата беше програмата на празничния концерт. Тя включваше стихотворения, изпълнения на гайда, балет, индивидуални музикални изпълнения, спортни и народни танци.

Честит Ден на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!

Снимки

Празничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концертПразничен концерт