Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ФК „Сините камъни“ и Христо Желев с втора поредна победа над пловдивските грандове

23 май 2022 16:55, Мирена Стоянова (Спортно у-ще )
Излъчване: Спортно у-ще "Д. Рохов" преди около 1 година, брой четения: 384
1111

(U15) Набор 2007-2008 постигна втора поредна победа над пловдивските грандове „Локомотив“ и „Ботев“

 

За втори път сливенските юноши от ФК „Сините камъни“ се наложиха над пловдивските грандове „Локомотив“ и „Ботев“. В отложен кръг нашите момчета победиха и коравия отбор на ФК „Пловдив 1“ (набор 2007). По този начин децата, водени от треньор Христо Желев – Жеката, "нахлуха" мощно и си гарантираха минимум бронзовите медали в първенството. Едно първенство, в което всички отбори показаха футболни достойнства и от цели 18 отбора нашите ще са минимум на третата позиция!

 

Но при оставащи две срещи за сливенските момчета - те се намират на втората позиция и имат мач в запас пред тима на ФК „Пловдив сити“. Ще прибавим и факта, че срещу децата от село Войсил - "гражданите", сливенските таланти имат две победи. Единствено две загуби в оставащите две срещи ще попречат на нашите деца да спечелят и среброто в този шампионат. Не е случайно, че са с най-добрата защита и второто по сила нападение!

 

Връщайки се към срещите през седмицата, в отложен мач „сините“ надвиха коравите момчета от ФК „Пловдив 1“ (набор 2007). Срещата се изигра при тежки и за двата тима метеорологични условия. Но въпреки това децата от града на "стоте войводи" спечелиха с 0 : 1.

 

В съботния ден пък възпитаниците на тренера Желев "превзеха" крепостта Коматево, след като надиграха тима на ПФК „Ботев“ Пловдив. Важно е да отбележим, че "канарчетата" играят с долния набор - 2008, който показа страхотни футболни достойнства. С голове на Георги Динев (набор 2008) и вездесъщия Стефан Къчев трите точки бяха прибрани към Сливен!

 

Пред децата на специалиста Христо Желев остават две срещи - едната срещу местния съперник ОФК „Сливен“ този четвъртък и неделния финал за тях - среща срещу "пиратите" от ПФК „Марица“ (Пловдив). Каквото и да се случи оттук до края на сезона, момчетата, ръководени от директора на школата Христо Желев показаха невероятен дух и футболни качества! През целия сезон досега в 33 изиграни срещи нашите имат само 4 загуби и допуснати 20 гола. А вкараните са 74!

 

Респект и успех, момчета и треньори!

Източник: Радио Сливен Нет