Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

На 24 май в Сливен - шествие, церемония на площада и концерт на ансамбъл "Филип Кутев"

23 май 2022 22:36, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 465
24 май в Сливен / архив

Празничната програма за 24 май на Община Сливен включва шествие на сливенските училища, церемония на централния площад и концерти. Ето събитията по часове: От 11 часа ще се състои шествие на ученици от сливенските училища от Градската градина до площад „Хаджи Димитър“, където след шествието, около 11,30 ч. ще се проведе тържествената церемония за празника.

 

След церемонията, от 12 часа, също на площад „Хаджи Димитър", ще бъде извършено награждаване на ученици, носители на награди от национални и международни състезания и конкурси. Тогава на сцената ще излязат музикантите от проекта „Музиката вместо улицата“, които преди дни свириха в един грандиозен класически концерт, организиран по случай Деня на Европа в най-голямата зала на Страсбург – „Палас дьо Музик“.

След награждаването ще бъде и празничният концерт на Държавния фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“, около 12,30 ч .

Вечерта от 19 часа на площад "Хаджи Димитър" започват фолклорните празници „Пазим традициите“, които ще продължат също от 19 часа на 25 и 26 май. Ансамбъл за народни песни и танци - Сливен на 24 май, Детски фолклорен ансамбъл „Загорче“ - гр. Стара Загора на 25 май, а на 26 май на сцената ще излязат възпитаниците на музикалното училище „Филип Кутев“ - Котел.

Заповядайте!