Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Проведе се втора работна среща на експертните екипи от общините-партньори по проекта за изменение на климатичните промени

01 юни 2022 11:31, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 487
Proekt za klimatichnite promeny

На 26 и 27 май 2022 г. се проведе втората от трите работни срещи на експертните екипи от общините-партньори по проекта „Прилагане на иновативни мерки за смекчаване и адаптация към изменението на климата в общините в Република България“. Той се изпълнява по Програма „Опазване на околната среда и климатичните промени“.

Целта на тази среща беше да се постигне съществен напредък в изготвянето на аналитичните доклади на базата на предвидените в методологията стъпки, както и на базата на наученото и споделения опит по време на учебните пътувания в Норвегия. Акцентите в работата по докладите бяха анализът на наличната информация, с цел аргументиране на избраните заплахи за всяка община и съответно набелязаните инвестиционни мерки.

Участваха експертните екипи на партньорските общини, екипите на НДЕФ и на българските консултанти от аналитично-креативна група.

За първи път от началото на проекта целият експертен състав на партньорството беше заедно в първата присъствена среща. В рамките на нея беше извършен анализ на заплахите, към които се насочва всеки общински екип, паралелно с това се обсъди начинът на ползване на необходимата информация. Акцентът беше за конкретното място, към което е насочена инвестиционната мярка.

За всички участници беше полезно споделянето на опита от пътуванията в Норвегия. В представените предложения за инвестиционни мерки, доминираха идеи от видяното в Норвегия.

Всяка община представи избраната мярка с прилагане на анализа от методологията PESTEL, като имаше опонент в лицето на друга община (тази, която в края на процеса ще даде оценка на съответния доклад).

Следващата работна среща ще се проведе в рамките на 8 – 10 юни 2022 г. в София. Тогава се очаква да се финализира работата по инвестиционните мерки на проекта и да бъдат окончателно оформени аналитичните доклади в готовност за публичното им представяне в общините.

Снимки

Proekt za klimatichnite promenyProekt za klimatichnite promenyProekt za klimatichnite promenyProekt za klimatichnite promeny