Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава записването за планинското състезание по колоездене за 12 юни в Сливен, включват и нелицензирани участници

01 юни 2022 10:41, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 541
Евгени Балев, снимка - личен архив

Продължава записването за планинското състезание по колоездене "XCM Sliven Rocks" в дисциплина Крос кънтри маратон, което ще се проведе в Сливен на 12 юни, съобщават от Колоездачен клуб "Блу Рокс", които, заедно с Община Сливен и Българската федерация по колоездене, организират надпреварата. Към момента участие са потвърдили 33-ма състезатели от цялата страна. Крайният срок за регистрация е 5 юни 2022 в 24:00 часа, като могат да участват лицензирани състезатели с валидна застраховка, която покрива деня на надпреварата.

Шампионът Евгени Балев от клуба заяви, че стартът ще бъде даден на 12 юни в 9:00 часа от площад "Хаджи Димитър". Поради големия интерес и желаещи да се включат, организаторите записват и нелицензирани участници, за които ще има отделно състезание, чийто старт ще бъде даден от 5 до 7 минути след колоездачите с лиценз.

„Организацията на това състезание е предизвикателство, което си струва, защото Сливен в миналото имаше голяма слава като град на колоезденето и искаме да я върнем. Това е начин да популяризираме колоезденето сред младите. Дисциплината на състезанието е много атрактивна и печели привърженици“, каза Балев.

Състезанието е част от Държавен отборен и личен шампионат в дисциплината XCM за 2022 и ще носи точки за съответните класирания. Може да се участва и в категория "Хоби" при валиден лиценз към БФК.

Наградният фонд е 1 600 лева. Трасетата са късо дълго - 54 км с положителна денивелация малко над 2000 м и късо - 14.5 км с положителна денивелация от 500 м.

01.06.2022 г.