» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Световен ден за защита на околната среда

05 June 2022 08:00, Vasilena Vlaeva
Emission of: Central Heating-Sliven 2 years ago, number of readings: 398
zemq562022

5 юни – Световен ден за защита на околната среда

 

За пръв път този ден е отбелязан през 1972г. на 5 юни, когато е първият ден на работа на Конференцията на ООН по проблемите на околната среда. В своята работа Общото събрание призовава държавите и организациите членки в ООН всяка година да провеждат мероприятия, стимулиращи и потвърждаващи стремежа им да опазват околната среда.

Преди всичко, Световният ден за защита на околната среда е ден, в който да си напомним, че екологичните промени не са въпрос на личен избор, a всеки трябва да полага грижи за възстановяване и поддържане на екологично равновесие. Това може да се постигне и с нещо малко – организиране на велосипедни походи, засаждане на дръвчета, организиране на кампании за почистване и рециклиране.

Всяка година денят се провежда с тема, която привлича вниманието върху остър, належащ проблем.

 

Тази година, ние от „Топлофикация – Сливен – инж.Ангел Ангелов” ЕАД акцентираме на идеята за използване на продукти за многократна употреба.

През месец юни, за клиентите и партньорите на дружеството сме подготвили подарък- чантичка за многократна употреба от естествен материал. Те ще заместят за дълъг период продуктите за еднократна употреба, които са с кратък полезен живот – седмица, ден или дори час.

За информация – за разграждането на найлоновите торбички са нужни 400 години.

 

 

Защото всичко е в нашите ръце!

Photos

torba2022