Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ГЕРБ Сливен се включи в церемонията по случай Деня на Ботев и на загиналите за народна свобода

02 юни 2022 13:24, Валя Марева (ПП "ГЕРБ"-Сливен)
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди около 1 година, брой четения: 528
----

Сливен отбеляза 146 години от гибелта на поета и революционер Христо Ботев. Общоградското поклонение и поднасяне на венци и цветя се проведе пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци. По повод Деня на Ботев - 2 юни, почит към загиналите за свободата на България отдадоха общински съветници от ГЕРБ, ръководството и представители на партията, младежката организация. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители Десислава Танева и Мария Белова.

В ритуала се включиха кметът Стефан Радев, председателят на Общински съвет Димитър Митев, директори на държавни и общински институции, ученици от сливенски училища и граждани.

В словото си кметът Стефан Радев посочи, че Ботев ни оставя своя подвиг и заветът да обичаме пламенно родината си. „Докато го има преклонението към делото на Христо Ботев, към неговата саможертва, дотогава ще има българи на тази земя. Затова наш свещен дълг е да възпитаваме поколенията, които идват след нас, да пренасяме във времето това преклонение пред личности като Христо Ботев, Васил Левски, Хаджи Димитър, Георги Раковски…Това ни прави българи. Поклон пред Христо Ботев и всички велики синове на България", заяви кметът Радев.

По традиция, точно в 12:00 часа, воят на сирените, призова гражданите да запазят едноминутно мълчание в знак на почит към загиналите за свободата на България, сред които и големият революционер.

Организатори на церемонията са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.

Снимки

------------------------------