Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Публикувани са резултатите от първото класиране на учениците в първи клас

02 юни 2022 13:29, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 2 години, брой четения: 492
Klasirane

Днес бяха публикувани резултатите от първото класиране на учениците, които през месец септември ще постъпят в първи клас за учебната 2022/ 2023 година.

От отварянето на системата до 31 май бяха регистрирани 1 160 заявления, или общо 1 173 деца участваха в класирането. Обявените свободни места бяха 1 439, от които 985 - в училищата в град Сливен. По първо желание са класирани 1 153 деца, или около 98 % от всички участвали деца, а по второ желание – 5 деца. Некласирани са 15 деца.

Модулът за регистрация на заявления беше отворен от 13 ч. на 26 май, като при старта на системата нямаше технически проблеми, а първото заявление беше регистрирано в 13:01 ч.

В съответствие с утвърдения график за прием, класираните деца могат да бъдат записани на място в училищата в периода от 3 до 7 юни, включително. При записване е необходимо да бъдат представени документите, доказващи критериите, които родителите/настойниците, са маркирали в заявлението за прием. Задължително е да бъде представено копие от удостоверението за раждане на детето и оригинал за сверяване, личната карта на заявителя (родител/настойник) за удостоверяване при поискване и удостоверение за завършена подготвителна група. За завърналите се от чужбина деца се подава декларация, че детето не е посещавало подготвителна група. Подробна информация може да бъде намерена в Наредбата за приемане на ученици в първи клас на общинските училища на територията на общината, която е публикувана и на сайта за прием (https://priem.sliven.bg:3443/rules).

Община Сливен напомня на родителите, че след записването на класирано дете отпада възможността да се участва в следващо класиране. Това може да стане само при отписване на детето от училището (изтегляне на документите му) и подаване на ново заявление в системата за електронен прием в сроковете, посочени в графика за прием.

Незаписаните в срок деца автоматично отпадат от приетите, губят входящия си номер, с който са участвали в класиране и могат да кандидатстват отново за прием с нов входящ номер и ново заявление. Ако детето не е класирано, заявлението му за участие автоматично се прехвърля към следващото класиране.

Модулът за регистрация на заявления за второто класиране ще бъде активен от 13 ч. на 8 юни, а резултатите от второто класиране ще бъдат публикувани на 13 юни.