» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

От 20 до 24 юни - безплатни прегледи за туберкулоза в Сливен

17 June 2022 08:35, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: MBAL Sliven 1 year ago, number of readings: 640
туберкулоза

„Седмица на отворените врати“ ще се проведе в периода 20-24 юни 2022 г. в сектора по фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" -Сливен, който се намира до Отделението по инфекциозни болести. Поводът е изпълнението на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата в България за периода 2021-2025 г., която цели да се намали заболеваемостта от туберкулоза в страната.

 

По време на седмицата на отворените врати ще се извърши:

1) скрининг на риска за туберкулоза чрез анкета;

2) консултации;

3) на съмнителните за туберкулоза лица - прегледи и допълнителни изследвания.

 

През последните години кампаниите „Седмица на отворените врати” се доказаха като много добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.

 

Целта на инициативата е да се повиши обществената информираност по отношение на туберкулозата, да се даде възможност на всеки за достъп до здравни услуги, в условията на повишен поток на пристигащи от Украйна.

 

Желаещите могат да посетят специализирания кабинет към Отделението по Пневмология и Фтизиатрия на МБАЛ "Д-р Ив.Селимински -Сливен "гр.Сливен на ул."Сергей Румянцев" № 2 в периода 20.06-24.06.2022г. от 08:30 ч. - до 12:30 ч.- д-р Снежана Колева.