Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Кухните по поръчка са правилното решение при нестандартно пространство

22 юни 2022 13:16, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Без източник преди около 1 година, брой четения: 755
Кухни по поръчка

Основното предимство на кухните по поръчка е, че те са съобразени изцяло с изискванията и нуждите на домакинствата. Ако пространството за кухня, с което разполагате е по-малко или по-голямо от стандартното, ако има ъглово разположение или други особености, най-доброто решение за вас е кухня по поръчка. Индивидуалните проекти гарантират персонализиран подход към обзавеждането, което ще бъде изцяло съобразено с размера и архитектурните специфики на помещението.

Проектирането на малки кухни по поръчка е истинско предизвикателство за всеки дизайнер

Когато една стая е с малки размери, това придава характерен чар на пространството и засилва усещането за уют. Когато говорим за малки кухни близостта на всички компоненти от интериора прави използването им в домакинството още по-удобно и функционално. Предимство на малките кухни е че можем да разчитаме на близост между пространствата за готвене и хранене. Това гарантира сплотеност на семейството при приготвянето и сервирането на храната, което според психолози подсилва и заздравява връзката между членовете му.

Добро решение за малките кухни по поръчка е кръглата маса за хранене, която не само позволява около нея да се съберат повече хора, но и оптически разширява помещението.

Изборът на светли цветове и огледала за стените и обзавеждането създават усещането за повече пространство. При проектирането на малки кухни по поръчка добре е да се спрете на вградени уреди, което допринася за постигането на баланс и хармония в дизайна.

Малкото пространство по същество е предизвикателство пред дизайнера и неговия клиент. Най-важната цел е в наличното пространство по най-добрия начин да се включи всичко необходимо за една красива, удобна и функционална кухня.

В малката кухня всяко местенце за съхранение е ценно

Когато работят върху малки кухни по поръчка, дизайнерите обичат да усвояват пространството във височина. По този начин се осигуряват допълнителни пространства за съхранение на домакински уреди и пособия. Предизвикателство за тях е конструирането на различни плъзгащи и подвижни механизми, за да направят високите рафтове по-достъпни.

Функционално решение за малките кухни са също закачалките над плота, където да се окачват тигани и кухненски прибори за готвене. Това ще спести място в шкафовете. Подобни решения за чашите за кафе и вино, освен че са полезни, се превръщат и в модерен акцент в интериора, който засилва усещането за индивидуалност.

При малките пространства организацията е изключително важна. Не можем да си позволим да прахосваме дори най-малките кътчета в шкафчетата, те трябва да бъдат оползотворени функционално.

Интересни решения за ъглови кухни по поръчка

Проектирането на ъглови кухни не е лесна задача, но предизвикателството мобилизира цялата креативност на наистина добрия интериорен дизайнер. Водени от вдъхновението добрите професионалисти успяват да преодолеят всяко препятствие, заложено в архитектурните особености на обекта, по който работят. Дизайнери споделят, че когато подходят отговорно към предизвикателството на нестандартното пространство, това отприщва истинска вълна от идеи, които остава да бъдат интегрирани в разработката. Ключът за правилното решение в проектирането на ъглови кухни по поръчка е оптималната работа с пространството. Най-важно е то да се превърне от враг, в съюзник на нашите идеи. Дори празната стена може да бъде оползотворена качествено с допълнителен плот или стелаж, който може да бъде използван като полезна площ за хранене или готвене. Ако ширината на помещението е малка този плот може да бъде подвижен и да се прибира към стената, когато домакинството няма нужда от него.

Подходът при разработването на дизайн за големи и малки ъглови кухни е различен

Най-популярните ъглови кухни са Г-образните и П-образните, като те може да бъдат както големи така и малки по размер, което представлява различно предизвикателство за дизайнерите. Малките ъглови кухни изглеждат доста уютно, докато големите дават възможност за размах, но и в двата е нужна екстра доза креативност. Наличието на повече пространство предполага включването на повече шкафове и работни плотове, както и бар или остров, който може да е с разнообразни функции – да служи като масичка за закуска или леко похапване, както и за плот за цветя и други аксесоари и декорации. Допълнителните плотове са полезни за разполагането на кафе машина, микровълнова фурна или красиви буркани с подправки.

Голямото помещение ви дава възможност и за игра с цветовете и тяхното съчетаване. Добро визуално решение ще е да заложите на контрастите и ярките акценти.

Ако пространството във вашето жилище, предвидено за кухня е с нестандартни характеристики, не се притеснявайте. Подберете добри дизайнери на кухни по поръчка в София и ще намерите оптималното решение, което ще ви помогне да се почувствате уютно и щастливи в сърцето на дома си.