Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Веселин Вълчев бе гост на 5-ия Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“

27 юни 2022 17:57,
Излъчване: Област Сливен преди 2 години, брой четения: 360
12345

Областният управител Веселин Вълчев бе гост на 5-ия Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ в Сливен. На него се падна честта да връчи наградата на Областната администрация в категория „най-млад участник във фестивала”. Призът бе връчен на талантливата Катрин Николай Узунова. Младата актриса е само на 8 години, но „с изявен талант и голямо бъдеще на театралната сцена”, отбеляза Областния управител г-н Вълчев.

Той приветства организаторите на фестивала Народно читалище „Зора 1860”, за усилията и желанието да съхранят българската култура и изкуство, да откриват, стимулират и насърчават младото поколение да се включва в театралното изкуство. Гордост и чест е за нашия град, че Сливен се превръща за 5-ти път в средище на 15 театрални състави от градове от цялата страна. Сред тях бяха – Габрово, Казанлък, Пазарджик, София, Угърчин, Стара Загора, Айтос и домакините от Сливен.