» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Болницата призовава близките на 62-годишния Димитър Стоянов да се погрижат за него и да го приберат от лечебното заведение

04 August 2022 08:47, Vrazki s obshtestvenostta
Emission of: MBAL Sliven 1 week ago, number of readings: 3644
---

Пореден случай на безхаберие, при който близките на възрастен пациент не се интересуват от него и ръководството на МБАЛ "Д-р Иван Селимински" -Сливен призовава неговата дъщеря и син да се погрижат за баща си.

 

62-годишният Димитър Стоянов Митов е настанен в лечебното заведение със счупена бедрена кост. Близките са отказали да заплатят разходите за операция, които не се поемат от здравната каса и вече повече от 15 дни опитите за комуникация с тях са безрезултатни. Обръщаме се към дъщерята Емилия Димитрова и сина Жеко Димитров да приберат своя баща, да положат необходимите грижи за него и изпълнят дълга си към възрастния си и болен родител.

 

Въпреки, че това не е първият случай на изоставен от близките си пациент, медиците не могат да приемат, че в съвременното ни общество има хора, които нехаят за своите родители, не проявяват съчувствие и необходимата отговорност към тях.