» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Национална дарителска кампания «Да спасим «Радецки»

28 February 2011 14:28,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1013

Областният управител г-н Марин Кавръков получи писмо от областния управител на област Враца във връзка с Националната дарителска кампания «Да спасим «Радецки». В своето писмо той се обръща към г-н Кавръков с молба за популяризиране сред общините и фирмите от регион Сливен на тази родолюбива инициатива. „Всички сме наясно с трудността на битието и времето днес, но винаги може да покажем единение и съпричастност към каузи, в които зад материалното изражение стоят историята и паметта за хора и събития, както и за това, което трябва да остане след нас” се казва още в писмото.

Учениците от СОУ „Христо Ботев" в град Козлодуй стартираха Национална дарителска кампания „Да спасим „Радецки". Съгласие за нея е дал и министър Вежди Рашидов.

Корабът „Радецки" е единственият плаващ музей в България и на Балканите. Той е сред 100-те национални туристически обекта на страната ни. В момента корабът е в лимана на козлодуйското пристанище и е обявен от контролните органи по корабоплаването в състояние извън експлоатация. За да тръгне отново, „Радецки" се нуждае от ремонт. За целта са необходими 200 000 лева.

Във Врачанска област дарителската кампания е подкрепена от доста хора, но за реализирането й докрай е нужно повече.

Даренията ще се събират в сметка на Сдружение „Училищно настоятелство при СОУ „Христо Ботев" - град Козлодуй

IB AN: BG50UBBS 74261050316810, BIC: UBBSGSF

„Да спасим „Радецки".

След приключване на дарителската кампания събраните средства ще бъдат

преведени в сметката на Националния исторически музей за ремонт и пускане на кораба в

действие.