Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Продължава ремонтът на ППМГ „Добри Чинтулов“

19 август 2022 15:14, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 450
ремонт на фасадата

Продължава частичният ремонт в интериора и екстериора на сградата на Профилираната природо - математическа гимназия „Добри Чинтулов“, съобщи кметът на Община Сливен Стефан Радев. „Ремонтът е в изпълнение на ангажимента, който поехме, да поддържаме красивите сгради в добро състояние“, допълни той.

Обновяват се фасадата на старата сграда на ППМГ „Добри Чинтулов“ и оградата по северната регулация на ул. „Първи май“. Извършват се ремонти на помещенията за общото поддържане на хигиената в сградата, на част от мозайките, настилката от бук и парапетите.

Строителните дейности се осъществяват по проект „Красива България“ с бенефициент Община Сливен. Работата започна в началото на юни и трябва да приключи през октомври. Общата стойност на проекта е 265 466 лева, от които 119 991 лева са безвъзмездно финансиране. Финансовият принос на Община Сливен е за 145 475 лева.

Старата сграда на ППМГ „Добри Чинтулов“ е построена през 1892 г. и е със статут на архитектурен паметник на културата - недвижима културна ценност с категория „местно значение“.

Преди две години по проект „Красива България“ бе реставрирана фасадата и бе подменен покривът на РБ „Сава Доброплодни“. Сградата от 1916 г. също е архитектурен паметник на културата. Половината от средствата в размер на 160 хил.лева бяха осигурени от общината. Със собствен ресурс бе извършен и приключилият през юли ремонт на фасадата на Центъра за личностно развитие – Детски комплекс в Сливен.

Снимки

ремонт на оградатаремонт на фасадата - 2подмяна на подови настилкиподмяна на подови настилки - 2