Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Общината започва основен ремонт на две улици в града. Планира се и асфалтиране на част от пътната мрежа на Сливен и населени места

19 август 2022 16:20, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 553
Remont

Община Сливен ще извърши ремонт на две улици в Индустриалната зона. Това заяви днес пред журналисти кметът Стефан Радев. Те се намират в района на бившите заводи „Динамо“ и „Родопа“.

„Инвестицията е свързана с ангажимента ни и към бизнеса за подобряване на условията в тези зони. Радваме се, че там се инвестира, което ни дава повод да правим и ние стъпки като Община и да оказваме подкрепа в този процес“, допълни сливенският градоначалник. Той информира още, че предстои Общината да подпише договори за асфалтиране на улици в града и в част от селата в община Сливен.

„Тази година се забавихме заради късното приемане на държавния бюджет, което се отрази и на общинските финанси. Така на практика изгубихме около 3-4 месеца в очакване той да бъде приет от Парламента“, отчете Радев. По отношение на текущите ремонтни дейности той посочи, че продължава разширяването на базата на Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ в село Тополчане. Проектът е свързан с довършването на един от корпусите, който е започнат преди 40 години, и изграждането на физкултурен салон за учениците.

„Радвам се, че през 2019 година получихме финансова подкрепа от страна на тогавашното правителство. С разширяването, училището ще реши дългогодишен проблем, свързан с невъзможността да поеме децата от Тополчане и съседните села“, подчерта Стефан Радев. Средствата по този проект са осигурени с постановление на Министерски съвет от 2019 г.