Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областна администрация съдейства за предоставянето на подкрепа за бежанци от войната в Украйна

14 септември 2022 15:21,
Излъчване: Област Сливен преди около 1 година, брой четения: 448
срещата вчера

Заместник-областният управител Антоний Андонов се срещна с представители на сливенския клон на Християнска църква ДАВ – България, по повод заявеното от тях желание да окажат подкрепа на бежанци от Украйна, установили се в област Сливен и нуждаещи се от социално подпомагане и хуманитарна подкрепа.

По покана на г-н Андонов в срещата взе участие Димитър Димитров, началник група „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Сливен. Той информира, че до момента 270 разселени лица от Украйна са регистрирани на територията на област Сливен, но броят на трайно установилите се е твърде динамичен. „Тези лица първо се обръщат към нас. А ние трябва да знаем към кого можем да ги насочваме за съдействие при решаване на техни социални, битови, административни и други проблеми“, посочи той. От своя страна представителите на Християнска църква ДАВ – клон Сливен Яна Арангелова и Ралица Димитрова заявиха готовността на екипите си да подпомогнат бежанците с продоволствия, квартири, да им съдействат при намиране на работа и настаняване на децата в училища и детски градини, както и с чисто човешка и психологическа подкрепа. „Оказа се, че логистичната помощ е много важна за тези хора. Но заедно с това е много важна и моралната подкрепа, всяка социална активност, насочена към тях, дори това някой да поиграе с едно дете“, споделиха наблюденията си представителките на Християнска църква ДАВ.

В края на срещата заместник-областният управител Антоний Андонов изрази готовността на Областна администрация да продължи да съдейства на всички институции и неправителствени организации при намирането на най-добрите решения за бежанците от войната в Украйна.