» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Министър Найденов ще предложи мерки за следене на цените на храните

02 March 2011 15:34,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1148
снимка

На 2 февруари 2011 г. в областна администрация се получи информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” относно контрола за движението на цените на храните и договорните отношения по веригата производител – преработвател – търговец.

Министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов ще предложи пакет от мерки на Министерски съвет, с които да се следи движението на цените на храните и договорните отношения по веригата производител – преработвател – търговец. Необходимо е да има механизми за наблюдение и ако се налага намеса, там където нещата излязат извън приетите норми, каза министърът. Скокът на цените е световна тенденция, не само в България. При формирането на цените на храните, влияят много фактори, като цената на петрола, на енергоизточниците и на суровините.

Министър Найденов допълни, че е възможно министър- председателят да има инструментариум, с който да може да бъде следен този процес, и при отклонение ако се наложи ще има санкции. Той допълни, че има повишаване на цените, но е важно да има звено, което да ги наблюдава.