Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Община Сливен извърши възстановяване на пораженията след пороя в село Николаево

28 септември 2022 12:11, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 349
порой в село Николаево

Община Сливен приключи в кратки срокове възстановителните дейности по сериозните поражения след поройния дъжд в село Николаево. Бяха почистени и възстановени недостъпни улици и тротоари и се ограничи по-нататъшното увреждане на инфраструктурата.

 

На 2 септември в района на Николаево, Панаретовци, Скобелево и Кермен се изсипа проливен дъжд от около 100 л/кв, който предизвика преливане на яз. Николаево, имаше риск от скъсване на дигата на яз. Скобелево и от преливане на отводнителните канали.

 

Създаде се бедствена ситуация, като най-сериозно беше положението в село Николаево. Големите количества вода не бяха поети от язовира, преляха над стената, заляха пътища, земеделски имоти и причиниха преливане на отводнителните канали. Блокиран беше достъпът до обекти със земеделска техника и складове с продукция. Достъпите до множество жилищни имоти бяха блокирани, гробищният парк беше наводнен и се разрушиха огради на частни имоти. Компрометирана беше подпорна стена на сградата на пенсионерския клуб.

Кметът Стефан Радев тогава разпореди незабавни действия по минимизиране на рисковете и екипите вече отчитат свършената работа.

 

Община Сливен входира искане до Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към Министерски съвет за сумата от 74 591 лева за дофинансиране на непредвидени и спешни аварийни работи.

 

28.09.2022