Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов посети Сливен

07 март 2011 16:48,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 13 години, брой четения: 2103
001

Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов бе в Сливен по покана на народния представител от ГЕРБ-Сливен Десислава Танева. Той се срещна с директорите на Регионалната здравна инспекция, Регионалната здравна каса и с управители на частни и държавни здравни заведения. На срещата, проведена в областна администрация-Сливен, министър Константинов заяви, че правителството иска да извърши промени в здравеопазването, които да бъдат полезни за всички. Освен това, промените трябва да се извършват във всички сектори едновременно. „Трябва да променяме системата и да задържим намаляването на хоспитализацията, като успоредно с това здравеопазването се финансира повече и хората, които имат нужда от болнична помощ, да я получават и тя да се заплаща така, както трябва”, каза д-р Константинов.

На въпрос какво ще направи Министерството на здравеопазването за отношенията между лекар и пациент, той отговори, че трябва първо да се регламентират отношенията между лекарите и тогава ще се оптимизира и общественото мнение. Стана ясно, че 95 процента от жалбите са за грубо отношение. Според министъра конкуренцията между лекарите трябва да има здрав характер и лекарите да бъдат етични един към друг.

Д-р Константинов заяви, че целта на министерството е тази година да не допуска нерегулярното плащане, което се е случвало до сега и трябва да се промени начина по който средствата се харчат. След срещата в Областна администрация министърът на здравеопазването посети МБАЛ „Д-р Иван Селимински”. Той разгледа някои от отделенията, сред които по пневмология, реанимация, УНГ и родилно. Министърът посети и сградата на бившата тубболница. Той пожела да се запознае на място с проблемите, възникнали след закриването на лечебното заведение. Министър Константинов заяви, че трябва да се осигурят подходящи условия на пациентите и да се намери решение на проблема. След закриването на болницата за лечение на белодробни болести, болните вече се лекуват в МБАЛ „Д-р Иван Селимински". Пациентите с белодробни заболявания - пневмонии, астма, гнойни болести на белия дроб, бронхити и др., се лекуват в пневмологичното отделение в областната болница, а туберкулозно болните се настаняват във фтизиатричното отделение, което е разположено в ремонтираната част на тубболница.

Снимки

002003