Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Читалище „Христо Ботев 1897“ получи медали и грамоти от Съюза на народните читалища

22 октомври 2022 16:11, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди около 1 година, брой четения: 498
ch-1

Съюзът на народните читалища отличи с медали и грамоти за активна дейност сливенското читалище „Христо Ботев 1897“ и две от формациите за художествена самодейност към него – Школата за народно пеене „Славейче“ с ръководител Петя Григорова и Групата за стари градски песни „Нежни спомени“ с ръководител д-р Недялка Турсунлийска. Отличията бяха връчени от зам. председателя на съюза Минко Стефанов на тържествен концерт в петък вечерта послучай 125 години от създаването на читалището. Поздравителни адреси и цветя бяха изпратени от кмета на Община Сливен Стефан Радев и председателя на Общинския съвет Димитър Митев. Празникът честитиха още Регионалният исторически музей „Д-р Симеон Табаков“, НЧ „Зора 1860“, читалища от града. Освен председателят на читалищното настоятелство Иван Благоев, на събитието присъстваха ктиторите Деян Пушкаров и Марин Маринов.

За празника в сградата на читалището бе подредена изложба, свързана с неговата история. Експозицията ще е постоянна. В началото на следващата седмица ще бъде разпространен вестник, посветен на годишнината, съобщи секретарят Ваня Шишкова.

„Христо Ботев 1897“ е сред трите читалища в Сливен и общината с най – дългогодишна история. Наред с школата и групата за стари градски песни, в него развива дейност и танцова формация „Престиж“. От месец насам започна работа детски танцов състав с ръководител Десислава Стойкова.

Снимки

ch-2ch-3ch-4ch-5ch-6ch-7ch-8