» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

През цялата година може да се кандидатства по мярка 142 „Създаване на организации на производителите”

09 March 2011 11:35,
Emission of: District Sliven 13 years ago, number of readings: 1250
Мирослав Найденов

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол” по мярка 142 „Създаване на организации на производителите” от Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. /ПРСР/ може да се кандидатства през цялата година.

Към момента няма достатъчен интерес към мярка 142, информираха експертите и обясниха, че това се дължи на недостатъчното доверие между земеделските производители, които трябва да се сдружават, за да кандидатстват по нея. Мярката има за цел да насърчи създаването на организации на производители в земеделския сектор, като се подпомогне производството и доставките на висококачествени продукти, отговарящи на европейските стандарти и на пазарните изисквания. Тя дава възможност и за подпомогне на достъпът до пазара на малките и средните стопанства , съобщиха експертите.

На 14 март 2011 година се отваря прием за проекти по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства” в частта за гарантираните бюджети. Собствениците им трябва да подготвят и да кандидатстват по мярката, ако искат да достигнат стандарти за качество и хигиена на Общността до края на 2011 г.