Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Отделението по вътрешни болести в Котел вече се намира в Общинския медицински център

01 ноември 2022 17:02, Връзки с обществеността
Излъчване: МБАЛ "Д-р Ив.Селимински" преди около 1 година, брой четения: 748
Отделение Котел, снимки - Пресцентър Община Котел

Отделението по вътрешни болести към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в Котел вече се намира в сградата на Общинския медицински център. Днес, на празника на града, в новите помещения беше извършен водосвет за здраве.

Кметът на Котел Коста Каранашев благодари на изпълнителния директор на болницата - д-р Васислав Петров, че преди около десет години пое ангажимент към жителите на града и откри вътрешното отделение.

„До ден днешен, благодарение на неговата дума, в града ни има здравеопазване. Пожелавам на целия персонал на отделението да бъдат живи и здрави! Да се отнасят добре с пациентите, както и пациентите да се отнасят добре с тях“, каза Коста Каранашев.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ – Сливен - д-р Васислав Петров, от своя страна благодари на кмета на Котел, на Общинския съвет и общинските съветници, за това че експедитивно са реагирали и са предоставили помещенията в Общинския медицински център за нуждите на отделението.

„За нас имаше реална опасност тази зима да останем на студено и нямаше да имаме възможност да изпълняваме работата си. Благодарение на бързата ви реакция, ние успяхме да се преместим тук, в тази прекрасна сграда. Докато има лекари от Котел и медицински специалисти, които имат желание да работят в това отделение, то няма да бъде закрито“, каза още д-р Петров.

Отделението разполага с приемно-консултативен кабинет, трима лекари, седем медицински сестри и шест санитарки. Разкритите легла по пулмология и кардиология са 18. Отделението има собствен ехокардиограф и ЕКГ. Професионалната дейност, осъществявана от лекарите и другите медицински специалисти, е насочена към лежащо болни, спешни и планови пациенти с остри белодробни и сърдечно-съдови заболявания, които се нуждаят от активно болнично лечение. Отделението по Вътрешни болести ще осигурява денонощен прием на болни по спешност, 12-часов планов прием и 24-часова диагностика на пациенти от община Котел.

Снимки

Отделение Котел, снимки - Пресцентър Община КотелОтделение Котел, снимки - Пресцентър Община КотелОтделение Котел, снимки - Пресцентър Община Котел